ESAA samarbejde

Elite Sports Akademi Aarhus er sammen med foreningerne vores vigtigste samarbejdspartner. Det er her trådene samles og rammerne for det holistiske talentudviklingsmiljø skabes i samarbejde med vores dygtige trænere.

ESAA morgentræning

Morgentræningen er samlet i Bellevuehallerne hvor der trænes fra kl. 07.30 til 09.00. I Bellevuehallerne har vi rammer der dækker både den fysisktræning, træningen i hallen og målvogtertræningen. Basistræning (genoptræning efter skade) eller fysioterapi foregår på Atletion. Spillere der er tilknyttet det sydlige Aarhus via klub og/eller bopæl har mulighed for at lave deres fysisktræning i Team Danmarks styrketræningslokaler på Atletion. 

Transport til skole eller ungdomsuddannelse

Efter morgentræningen er der fællestransport fra Bellevuehallerne med ESAA Skolebussen. Bussen har afgang fra Bellevuehallernes P-plads kl. 09.30.

ESAA er Dual Career -  kombinationen af elitesport og ungdomsuddannelse

Håndboldspillere i Aarhus Elitehåndbold tilbydes via ESAA Danmarks største udvalg af ungdomsuddannelser der kan kombineres med Elitehåndbold.               ESAA har samarbejde med Marselisborg Gymnasium, Risskov Gymnasium, Aarhus Business College, Viby HF og Aarhus Tech, samt Aarhus VUC.


ESAA og AASKO kollegiet

Det er muligt som sportsudøver i Aarhus Kommune, at ansøge om plads på to kollegier i byen. 

  • ESAA Kollegiet med 28 værelser er placeret på Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C ved Ceres Park.
  • AASKO med 119 værelser er placeret på Dalgas Avenue 8, 8000 Aarhus C på Frederiksbjerg.
Der er desuden mulighed for indkvartering på Risskov Efterskole med pædagogisk opsyn uden at være elev på efterskolen.

Kontakt ESAA koordinator for håndbold Kim Adamsen for mere info.

ESAA er også folkeskole og efterskole

Ellevangskolen (nord) og Rundhøjskolen (syd) har begge samarbejde med ESAA.  Begge skoler er idrætsskoler, og allerede fra de yngste klassetrin har ”ESAA kids” eleverne muligheden for at prøve mange forskellige idrætsgrene, når ESAA stiller med instruktører på skolerne. ESAA har talentklasser på 8., 9. og 10. klassetrin på både Ellevangskolen og Rundhøjskolen. For at komme i en ESAA Talentklasse, skal man skrive en motiveret ansøgning. Der afholdes informationsmøder om ESAA tilbuddet i november/december, samt sportsspecifikke infomøder og informationsmøder på de enkelte skoler efterfølgende. Deadline for ansøgningen er i slutningen af januar. Den præcise dato kan ses på esaa.dk 

Som alternativ til Talentklasserne på Ellevangskolen og Rundhøjskolen det muligt at tage på efterskoleophold på Risskov Efterskole. Her er det både muligt at deltage i ESAA morgentræningen og træningspas om eftermiddagen.

Læs mere om Risskov Efterskole