AARHUS MODELLEN

- holistisk talentudvikling i praksis

En Aarhus historie ..

Et unikt samarbejde omkring talentudvikling, ungdomsuddannelse og et liv som ung

Talenthuset i Aarhus ...

HELHED
De mange lokale idrætsforeninger udgør et stærkt fundament for Talenthuset i Aarhus, og det er selve rekrutteringsgrundlaget for byens succesfulde talentudvikling. Med Aarhus som Elitekommune er rammerne skabt for et holistisk talentudviklingsmiljø. 

UDVIKLING 
Individuelle kompetencer afgør altid håndboldkampen. Det er også de individuelle kompetencer der gør forskellen på jobbet og i relationen med andre mennesker. Derfor er der også et helt naturlig fokus på udviklingen af personlige færdigheder i Aarhus Elitehåndbold, hvor vi arbejder med de langsigtede udviklingsperspektiver både på og udenfor banen. 

SAMARBEJDE
På daglig basis er der fokus på helheden for den enkelte spiller. Der er mange påvirkninger for en ung talentfuld håndboldspiller og når det gælder skole/uddannelse, klub- og landsholdstræninger, familie og venner - er ESAA  helt centralt placeret og der hvor trådene samles. 
ESAA og Team Danmark har også en model for samarbejdet omkring talentudviklingen med DHF's talenttræning og/eller U-landshold på den ene side og undervisningen på ungdomsuddannelsen på den anden. ESAA elever og/eller Team Danmark elever kan få flyttet undervisningstimer, så det er muligt at deltage i træninger, kampe og mesterskaber med DHF.

ENGAGEMENT
Træneren (eller trænerne) er afgørende for talentets udvikling og fastholdelse. Det er derfor vigtigt, at trænerne i talentmiljøet har et stort engagement og faglighed. I Aarhus modellen vil spillerne blive mødt af de samme nøglepersoner (trænere og ledere) til klub- såvel som morgentræning. 

TRIVSEL
Med en holistisk tilgang til talentudvikling er fokus på trivsel ikke begrænset til træningen, men gælder også for gymnasieklassen og det sociale liv med andre unge og i alle mulige andre situationer. Trivsel en forudsætning for positiv udvikling, og som ESAA elev er det også muligt at blive klogere på sig selv og håndteringen af modgang - enten som en del af undervisningen eller ved konkrete værktøjer fra ESAA's idrætspsykolog.
Læs mere om ESAA

Aarhus modellen 

Aarhus modellen er fundamentet i Aarhus Elitehåndbold rekrutteringstrategi. De seks foreninger der er tegner U-19 holdfællesskabet Aarhus Elitehåndbold har samlet set flere end 2.000 aktive håndboldspillere.